Krakow, Polen

Krakow

Krakow, Polen - 27. august 2016: Wawel-slott i Krakow med elven Vistula, Polen

Historie og kultur på hvert gatehjørne

Den rike historien har gjort Krakow til en av Europas mest verdifulle byer. Polens tidligere hovedstad ble i 1978 lagt til UNESCOs liste over verdensarven.

Markedsplassen er den eldste middelalder plassen i hele Europa og kan også menes å være en av de vakreste. På markedsplassen finnes mange kjente severdigheter som for eksempel St. Wojciech kirken fra 900-tallet, Mariakirken, Adam Mickiewicz monumentet (Polens største poet på 1800-tallet) og byens mest populære severdighet, Sukiennice.

Gå enda dypere og virkelig utforsk historien til Krakow. Takket være arkeologiske funn og forskning, har det åpnet underjordiske stier under markedsplassen, som igjen gir besøkende en ny måte å bli kjent med både byen og dens historie på. Den eldste av stiene dateres tilbake til det ellevte århundre! Det er en riktig god historisk opplevelse.


Legenden om skomakeren og dragen

Er du glad i eventyr og stor fan av serier som «Game of Thrones»? Den polske byen er full av legender om prinser, prinsesser, drager og magiske krefter. Legenden om skomakeren som bekjempet den onde dragen er kjent over hele landet. Dragen som skapte frykt og uro i byen ble lurt av den kloke skomakeren, som lurte dragen ved å mate den med et lam fylt med kull. Dragen drakk så store mengder av elven Wisla, at han til slutt sprakk. Krakows beboere var reddet og skomakeren ble en helt.

Besøker du den magiske byen får du sikkert med deg legenden om kong Henrik Den Fjerde og hans hær. Kongen ville samle Polen til et rike, men manglet nok penger. Han fikk sin hær forhekset til duer. Duene hakket i veggen på Mariacki-kirken, og steinene som falt ned fra veggene ble til gull. Kongen tok med seg all gullet og reiste til Roma for å få støtte fra Paven. På veien ned brukte han alle pengene og kom aldri tilbake til Krakow. Legenden sier at hans hær venter fortsatt på at forbannelsen skal ta slutt. Derfor er ikke beboere av Krakow like ivrige på å mate duene, slik som turistene.

Spis og drikk godt

Du kommer ikke unna polens rike kultur uten å prøvesmake deg gjennom de utallige restaurantene som finnes i byen. Det polske kjøkkenet bør absolutt utforskes.

Viktige attraksjoner

Du kan ikke besøke Krakow (om det så bare er en weekendtur), uten å se Wawel-katedralen og slottet. Dette er historie til hele Polen og står sterkt som både et historisk og kulturelt symbol.

Saltgruvene i Wieliczka er et av byens mest besøkte og populære attraksjoner. Her får du se noe helt unikt og de 300 kilometer lange gruvegangene vil fascinere deg.

Besøk Mariakirken som er en romersk-katolsk mursteinkirke. Kirken regnes som en av verdens vakreste. Rådhustårnet ble bygget på 1300-tallet og gir deg en spektakulær utsikt over hele Krakow. Husk kamera og knips de vakreste panoramabilder!

Kazimierz, det gamle, jødiske kvarteret har blitt fornyet og vokst enormt i popularitet. Restaurerte bygninger, restauranter og hoteller gir bydelen en unik atmosfære som appellerer til alle besøkende.