Barcelona, Spania

Barcelona

By, bygninger, biler, lys

Barcelona er hovedstaden i Catalonia, en autonom region i det nordøstlige Spania. Byen befinner seg ved middelhavskysten, mellom utløpene til elvene Llobregat og Besòs, rundt 120 km sør for fjellkjeden Pyreneene. Med sine 1 620 343 innbyggere er Barcelona også Spanias nest største by etter Madrid og den største byen i Catalonia. Stor-Barcelona har over 5 millioner innbyggere, noe som utgjør rundt 70% av Catalonias befolkning.

Barcelona er et viktig økonomisk sentrum og en av Europas viktigste havnebyer. Byen er også et populært turistmål. Den har en rik kulturarv, blant annet flere arkitektoniske verker av Antoni Gaudí og Lluís Domènech i Montaner som står på UNESCOs verdensarvliste. Barcelona er fødeby for kunstnerne Joan Miró og Antoni Tàpies. Byen arrangerte sommer-OL i 1992, og er hjemby for et av verdens mest meritterte fotballag, FC Barcelona.


Barcelona er kjent for sine kunstneriske mesterverk som La Sagrada Familia og Parc Güell, sine herlige strender, fotballklubben FC Barcelona og den storslagne stadion Camp Nou, frodige parker og ikke minst mat og vin! I Barcelona finnes det noe for alle aldre og interesser.